Hovedbestyrelsen har fokus på et stærkt medlemsdemokrati

Skrevet af:

Torben Stenstrup, Landsformand

Udgivet 4. april 2024

Medlemsdemokrati og udvikling af aftenskolens slagkraft gennem stærke og lokalt forankrede medlemsskoler fyldte meget på hovedbestyrelsens møde, der fandt sted i Odense den 15. marts.

Vi går en tid i møde med fem regionale årsmøder, et møde i landsrådet og et landsmøde. Derfor havde hovedbestyrelsen mange drøftelser og forberedelser – så vi er klar til at møde repræsentanter og nøglespillere fra hele det demokratiske medlemslandskab i DOF.

Ved årsmøderne, aprilmødet i landsrådet og landsmødet i maj får alle fremmødte mulighed for at bidrage til den igangværende strategiproces i DOF. Vi inviterer til dialogdrevne processer, hvor vi sætter fokus på medlemsskolernes udfordringer og forslag til indsatser/serviceydelser mv., som DOF og et tværgående engagement imellem medlemsskoler vil kunne bidrage med. Vi vil også gerne et skridt videre ned i ”tragten” for at kunne udvælge de tre værdiord, der i fremtiden vil gennemsyre vores handlinger og adfærd i det arbejdsfællesskab, som DOF udgør. Derudover vil vi gerne høre medlemmernes reaktion på fire forskellige udviklingsscenarier, som fremtiden i DOF kunne følge. Vi glæder os til gode og livlige drøftelser – og alle input bærer vi med under armen til efterbearbejdning i hovedbestyrelsen. Dermed er det vores ambition at kunne lancere nogle konkrete forslag til den nye strategiplan i efteråret – og så er det jo endemålet, at vi kan beslutte den endelige strategiplan på landsmødet i maj 2025.

På mødet gennemgik og godkendte hovedbestyrelsen årsregnskabet for 2023, som endte med et underskud på 528.913 kr. Umiddelbart lyder det ikke rart med underskud, men faktisk blev resultatet 603.087 kr. bedre end det budgetterede underskud. Dette skyldes dels lidt flere udlodningsmidler og lavere udgifter, men samtidig lidt lavere finansielle indtægter. Det oprindeligt budgetterede og noget større underskud er et led i en proces, hvor DOF gennem de seneste år har tilpasset budgettet til blandt andet et højere udgiftsniveau på it-området. De kommende år vil balancen være genoprettet.

Resten af hovedbestyrelsens møde gik med drøftelser og en række orienteringspunkter – bl.a. omkring arbejdet med at søge fondsmidler til tværgående udviklingsprojekter og vores deltagelse på Folkemødet til juni og i DFS’ repræsentantskabsmøde i slutningen af april.

Vi glæder os til at møde en masse af jer i løbet af april og maj, når vi mødes i ”det demokratiske fitnesscenter” ved årsmøder, i landsrådet og til landsmødet … Husk, at forslag eller ønsker til hovedbestyrelsens virke altid er meget velkomne på: ts@danskoplysning.dk