ABC for mental sundhed

DOF er partner i indsatsen ’ABC for mental sundhed’, der har som sit mål at fremme mental sundhed og trivsel i den danske befolkning. Din aftenskole kan være med, fordi I er en del af DOF. Derfor må du både bruge logo og markedsføre dine kurser som ABC-aktiviteter.

ABC for mental sundhed har lavet en film, der illustrerer, hvordan vores mentale sundhed udfordres i hverdagen, og hvor små ændringer, der skal til - mistrivsel smitter, men det gør trivsel heldigvis også. Se filmen her Dagsrejsen

Du kan også få hjælp til at invitere til en temadag om ABC for dine undervisere. Læs mere om dette nederst på denne side.

Læs mere på abcmentalsundhed.dk

Brug ABC i din skoles markedsføring

Flere mennesker skal have mulighed for at deltage i aktiviteter, som styrker deres mentale sundhed. Vi vil gerne udbrede dette budskab, og derfor kan du frit bruge af markedsføringsmaterialet, som er udviklet for ABC for mental sundhed.

Det er blandt andet en række små film, som egner sig godt både til Facebook og hjemmesider. Find dem på abcmentalsundhed.dk under kampagner. 

Find den film, som passer på dit hold og brug det som blikfang og med en fængende tekst, til at få deltagerne direkte ind på din tilmeldingsside. Synes du ikke det helt rammer din aftenskole, så hjælper vi også gerne med et tilpasset materiale. 

Tilbud om temadag for undervisere

Synes du og dine undervisere, at det er svært at gøre ABC for mental sundhed håndgribeligt i aftenskolen, så kunne denne temadag være noget for jer. Brug 2-3 timer sammen, hvor I får dybere kendskab til, hvad forståelsesrammen ”ABC for mental sundhed” er, og hvor vi omsætter det til praksis i netop din undervisning i din aftenskole. Tilbuddet er gratis for DOF-skoler. Alt hvad du skal gøre er at kontakte foreningskonsulent Anne Refsgaard for at høre, hvornår vi kan lave en temadag hos jer.

En vej til en bedre forståelse for budskabet i ABC for mental sundhed kan være eksemplet "dagsrejsen". Det er en lille fortælling om en helt almindelig dag, som udformer sig forskelligt. Se "dagsrejsen" på en lille film ved at klikke på linket i oversigten til højre. 

Senest opdateret 22. juni

Anne

Anne Refsgaard

Foreningskonsulent
Kirsten

Kirsten S. Knudsen

Foreningskonsulent