50-års jubilæum

DOF fejrer i 2023 sit 50-års jubilæum. Det markeres med fester, film, konkurrence og messedeltagelse. Fejringen strækker sig ud over det meste af året.

I 1973 – helt præcis den 27. oktober – blev DOF efter et langt tilløb stiftet. Med tiden er det vokset til at være et af Danmarks største oplysningsforbund – ja, faktisk det største, hvis vi tæller antallet af medlemsskoler. Det betyder, at vi til næste år skal fejre DOF’s første 50 år. Der er gennem længere tid lagt planer, og vi håber, du vil deltage – både dig selv og din skole.

Planerne kan opdeles i fem hovedområder:

  • Fejring på landsmødet i maj
  • Fejring på selve dagen 27. oktober
  • Animationsfilm
  • Regioner på messe eller lignende
  • Kåring af DOF-profet

Dertil kommer en særlig jubilæumssang digtet til lejligheden.

Desuden har vi lavet et særligt jubilæumslogo, som du kan se herover. Du er velkommen til at bruge logoet i din skole. Herunder kan du hente det i nogle forskellige versioner. Hvis du ikke finder den rette version, kan du kontakte Martin Hansen.

Nedenstående logoer hentes ved at højreklikke på det pågældende logo og herefter vælge 'Gem destination som ...', hvorefter du kan vælge, hvor på din computer, det skal gemmes.

DOF jubilæumslogo til print (jpg)

DOF jubilæumslogo til Facebook profilbillede (png)

Fejring på landsmødet 13.-14. maj

Landsmødet, hvor medlemsskolerne samles fra hele landet, er naturligt omdrejningspunkt for markering af jubilæet – især ved festmiddagen lørdag aften. Her fik vi satiregruppen MAGT til at underholde - og hvilken underholdning! Ud over en fantastisk DOF-sang gav de også prøver på deres morsomme og musikalske politiske satire. Flere udtalte efterfølgende, at det var noget at det bedste underholdning set på en landsmøde.

Se MAGTs DOF-sang på Facebook

Fødselsdagen 27. oktober

27. oktober, der er den egentlige stiftelsesdato, er en fredag. Dagen markeres om eftermiddagen ved en blanding af samlet fejring og arrangementer ude i DOF’s fem regioner. Den fælles fejring bliver en online begivenhed, hvor regionerne deltager via regionale medlemsmøder, der har deres egne programmer.

Dagen byder på sang, taler, underholdende indslag, godt selskab og lidt godt at spise.

Animationsfilm

Vi er ved at få produceret nogle finurlige animationsfilm, der med et glimt i øjet forklarer om DOF og aftenskoler. Den første udsendes 1. januar og resten løbende i løbet af 2023. De egner sig til deling på sociale medier – og er derfor oplagte for skolerne at bruge som lokal branding af DOF og sig selv.

Se filmene (efterhånden som de bliver offentliggjort)

Regioner på messe eller lignende

Hver region og dens medlemsskoler deltager i løbet af 2023 på en messe eller lignende, der afholdes i pågældende region. Det er en mulighed for både at markedsføre den enkelte skole og DOF regionalt. DOF og regionerne stiller rammerne til rådighed, og skolerne deltager med deres tid.

Kåring af DOF-profet

Hvad sker der i løbet af de 9 måneder fra 23. januar til 23. oktober 2023? Arbejdsudvalget har formuleret 15 spørgsmål. Bud på svar skulle afleveres senest 22. januar, og vinderen findes den 27. oktober. Præmien er kroner 2.023,-.

Jubilæumssang

I anledning af jubilæet har Rune Riismøller digtet vores helt egen jubilæumssang: Vi skal samles, så vi kan blive hele. Sangen egner sig i høj grad til fællessang, så vi håber, at alle DOF'ere har lyst til at synge den, når de samles.

Se sangen her

Rammerne for jubilæet

Landsstyrelsen nedsat en arbejdsgruppe bestående af:

  • Mogens Petersen, Roskilde Studiekors Aftenskole
  • Rune Riismøller, aftenskolerne.dk
  • Martin Hansen fra landssekretariatet.

Arbejdsgruppen har haft til opgave at forberede fejringen af jubilæet – og det skal ske med både interne markeringer og udadvendte aktiviteter, der kan markedsføre DOF.

Der er afsat 200.000 kroner til jubilæet.

Senest opdateret 4. september 2023

Martinh

Martin Hansen

Kommunikationskonsulent