Aktuelle retningslinjer

Aktuelle retningslinjer

14. januar 2022

Aftenskoler og daghøjskoler kan genåbne fra søndag den 16. januar 2022 for alle aktiviteter. Det er med krav om brug af mundbind eller visir samt coronapas. 

Mundbind eller visir

Kravet om brug af mundbind eller visir gælder alle både deltagere og medarbejdere, når man færdes på fællesarealer indendørs. Der er ikke krav om brug af mundbind eller visir i selve undervisningen, men både før og efter.

Dog skal undervisere bruge mundbind eller visir, hvis man er underviser på mere end 2 forskellige hold pr. dag. Hvis man oplever ubehag i form af vejrtrækningsproblemer eller kvælningsfornemmelser er man fritaget for brug af mundbind eller visir. Det kan f.eks. være aktuelt for undervisere i svømmehaller. 

Coronapas

Alle i aftenskolen skal fremvise Coronapas. Det fremvises ved første naturlige kontaktpunkt. Aftenskolen har pligt til at bortvise personer uden Coronapas. Kravet gælder både for deltagere og ansatte.

Man kan få Coronapas hvis man er vaccineret, immun eller testet. Dokumenteret fritagelse for Coronapas udstedt af Borgerservice er ligestillet med gyldigt Coronapas.

Læs mere på Kulturministeriets hjemmeside her

Der er ikke yderligere restriktioner men dog generelle anbefalinger f.eks. om at holde afstand, lufte ud og spritte af.

Tilbage til nyhedsoversigten