Du er her: Medlemsservice » Møder i DOF

Møder

Navn Start Sted  
DOF's Inspirationsdag for skoleledere og bestyrelsesmedlemmer Ledige pladser 30‑11‑2019 09:30 Dalum Landbrugsskole, Odense
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Styrk din aftenskole og udvid dit aftenskolenetværk!

DOF inviterer til en indholdsrig dag, hvor der er mulighed for at høre oplæg, deltage i forskellige inspirationsmoduler – og ikke mindst møde andre DOF´ere og DOF´s sekretariat.

Vi samles alle i starten og bliver varmet godt op af Anja Klemp Vilgaard, der indleder dagen med at fortælle om branding. Hvad er det egentlig, og hvad kan en god kernefortælling betyde for dit brand:
”I en digitaliseret tidslader, hvor vi alle er omgivet af stigende mængder indformation er fortællinger blevet vigtigere end nogen sinde før. Det er blevet vigtigere at kunne skære igennem og fænge hurtigere - at kunne sælge sig selv, sine varer, sine ydelser og sin ekspertise mere effektivt.”

Derefter har du mulighed for at deltage i 3 forskellige inspirationsmoduler efter eget valg - herunder også en workshop med Anja, så du kan få helt konkrete storytelling-redskaber med hjem.

Vi glæder os til at se dig!

Program
Kl. 9.30-10  Ankomst og kaffe/brød
Kl. 10-10.10  Velkommen
Kl. 10.10-11.00 Branding v/ Anja Klemp Vilgaard fra Get Ajour
Kl. 11.15-13.00 Inspirationsrunde 1
Kl. 13-14  Frokost
Kl. 14-15.45 Inspirationsrunde 2
Kl. 15.45-16.30 Kaffe og netværk
Kl. 16.30-18.15 Inspirationsrunde 3
Kl. 18.15-19.15 Afsluttende middag

(Ændringer kan forekomme)

Se invitationen (pdf) med indholdsbeskrivelser hér eller læs mere længere nede på denne side

Tid
Lørdag den 30. november, kl. 10-18.15
(Formiddagskaffe/-brød fra kl. 9.30,
aftensmad fra kl. 18.15-19.15)

Sted
Dalum Landbrugsskole
Landbrugsvej 65
5260 Odense

Pris
320 kr. inkl. aftensmad
270 kr. uden aftensmad

Tilmelding
Tilmelding kan ske via knap nedenfor eller ved at ringe på tlf. 70 20 60 20.

OBS: Efter din tilmelding vil du få en mail, hvori du vil blive bedt om at vælge de inspirationsmoduler, som du ønsker at deltage i.
Du kan på selve dagen deltage i 3 moduler, men for at kunne opfylde alles behov bedst muligt, beder vi dig om at oplyse en 4. som ”reserve”.

Tilmeldingsfrist
1. november 2019

Workshops/inspirationsmoduler (du kan vælge 3 af disse):

Storytelling: Fortællinger der fænger
Via eksempler, historier, øvelser og fakta vil du blive inspireret og guidet ind i storytellingens verden samtidig med, at du modtager nogle helt konkrete råd og indgange til dit eget arbejde med storytelling. Undervisningen er ekstremt hands-on og proaktiv, ligesom den udstyrer dig med en praktisk anvendelig metode og et såkaldt ’stolthedsbarometer’, som du kan anvende dag 1 efter workshoppen.
The money making story
Der er ingen tvivl om, at storytelling virker. Forskning såvel som konkrete erfaringer viser, at vi forstår, husker og engagerer os
mere ved hjælp af fortællinger. I USA har de gjort brug af det, de kalder ’the money making story’ i årevis og 90% af amerikanske virksomheder fortæller, at de bruger storytelling og content marketing. Tallene viser nemlig, at det er både billigere og mere effektfuldt at bruge historier og værdibårent indhold fremfor traditionel PR.

Facebook & annoncering
Det handler om at nå sin målgruppe, når vi indbyder til workshop om annoncering på Facebook. Der er ingen tvivl om, at det er blevet sværere og sværere at nå de potentielle kursister i et mediebillede, der er mere og mere fragmenteret. Vi kan ikke længere regne med, at alle ser omtalen i lokalavisen – og udgifterne til at lave husstandsomdelte materialer er blevet uoverstigelige for de fleste.
Her kommer Facebook ind i billedet som et billigt og effektivt alternativ. Over 3 millioner danskere er akti
ve på Facebook – og det betyder, at en stor del af dine kursister
også er at finde der. På denne workshop fokuserer vi på dig, som allerede har en Facebook-side, men som kan bruge tips og tricks til at tilrettelægge en effektiv kampagne. Vi ser på forskellige måder at målrette annoncer, på hvilke typer af annoncer, der fungerer bedst, og hvordan du bedst muligt udnytter de ressourcer, du bruger på Facebook-annoncering. Underviser er Adam Bindslev,   der har arbejdet med sociale medier, så længe de har eksisteret. Til daglig arbejder Adam i Edutasia som indholdsudvikler og underviser indenfor kommunikation, ledelse, grafisk arbejde og fotografi.

Hvor er lågen til samarbejdsskabet - og hvilken nøgle låser den op?
Workshop om udvikling gennem projekter, med og uden partnerskaber.
Tidskrævende, bøvlet og besværligt - sådan opleves arbejdet med projekter i mange sammenhænge. Men det kan også være inspirerende og
udviklende at give aftenskolen en ny og aktuel profilering i forhold til lokalsamfund og myndigheder! For alle vinkler og anledninger gælder, at idéer skal gennemtænkes og formuleres, samarbejder skal præciseres og aftales – og projekter skal gennemskues, så de kan styres godt i mål.
I denne workshop tager vi hul på denne spændende og udfordrende del af aftenskolens udvikling. Allerførst skal du jo have en idé … - og dernæst: Hvordan formulerer du din idé, så den kan forstås af nogen, der ikke ved noget om aftenskolens kvaliteter på forhånd?
v/ foreningskonsulent Kirsten S. Knudsen og Pernille Marstrand

Foto med SmartPhone
På denne praktiske workshop - med grafiker og webkonsulent Kathrine Egemar - lærer du, hvordan du indholdsmæssigt  kan gøre dine mobilbilleder meget bedre og mere sigende. Du får indblik i billedkomposition, og hvordan du i sidste ende også vælger det rette motiv, så du får fortalt den rette historie med dit billede.
Vi forventer, at du er fortrolig med at håndtere en nyere smartphone på almindeligt brugerniveau!
NB. Medbring egen smartphone eller iPad.

DOFPro spørgetime
Kom til spørgetime hos IT-supporter Martin Michel, hvor du kan få svar på de spørgsmål, som du måske brænder inde med: Hvor gemmer den funktion sig? Hvordan var det nu lige man gjorde?
Benyt lejligheden til at vende eventuelle udfordringer, som du møder i det daglige arbejde.

Bestyrelsens rolle og ansvar
Bestyrelser er ligeså forskellige som skoler, og for nogle kan det være svært at overskue, hvilket ansvar og hvilke opgaver der er i bestyrelsesarbejdet. Noget er givet i loven, mens andet aftales i de enkelte bestyrelser. Fælles er det, at bestyrelsen kan blive en aktiv og vigtig partner for skolelederen, så man opnår det gode samspil.
I denne workshop kommer vi både ind på det formelle ansvar, men vi vil også identificere de opgaver og roller, som man kan aftale sig til i de enkelte bestyrelser, og hvilke fordele eller ulemper det kan bringe med sig. DOF’s foreningskonsulent Anne Refsgaard leder debatten.

Farvel til kataloget
Hvad skal aftenskolen gøre, når den ikke længere sender et kursuskatalog ud?
Med baggrund i praktiske erfaringer fra blandt andet DOF Paarup Aftenskole, skal vi tale om alternative muligheder for markedsføring – herunder de digitale. Målet er at skabe et overblik over de digitale kanaler, som fx. sociale medier, nyhedsmails, digitale annoncer mm. Det er svært at lære og nå det hele på én gang, så med et overblik bliver det nemmere at beslutte, hvad din skole i første omgang skal koncentrere sig om.
v/ kommunikationskonsulent Martin Hansen og DOF Paarup Aftenskole 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer:19112
Status:Tilmeldingsklar
Første møde:30-11-2019 09:30
Mødegange:1
Lektioner:10
Undervisere:
Priser:
Medlem af DOF - inkl aftensmad DKK 320,00
Medlem af DOF - uden aftensmad DKK 270,00
Et medlemsdøgn med kultur, natur, sanser og ansvar - Fælles Medlemsmøde DOF Region Midtjylland og Syddanmark Ledige pladser 01‑11‑2019 16:30 Skanderborghus
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Skoleledere og bestyrelsesmedlemmer inviteres til et medlemsdøgn, hvor vi kommer til at berøre forskellige sanser. Vi skal ud i naturen med biolog Morten D. D. Hansen og vi skal afprøve vores egen neurologiske evner med SMART-training. Vi vil forholde os til FN’s verdensmål og kommer forhåbentligt lidt tættere på, hvordan vi kan bruge det i aftenskolerne, og vi skal høre om hvordan årets aftenskolekommune lykkes med de gode samarbejder med aftenskolerne.

Venlig hilsen
Regionskredsbestyrelserne i Region Midtjylland og Region Syddanmark


Program:

Fredag d. 1. november
Velkomst og præsentation

Hvad gør Skanderborg kommune til årets aftenskolekommune?
At skabe et godt samarbejde mellem aftenskolerne og kommunen ved leder af Center for Strategi og Kultur Jesper Simonsen, Skanderborg kommune.
Vi skal høre hvad det er, de er rigtig gode til i Skanderborg kommune og få fif til, hvordan man evt. kan få et tættere samarbejde til at fungere i andre kommuner.

Hvad er SMART-training?
DOF har indgået et samarbejde med DGI og Lisbeth Spanggaard, som har udviklet et kursus, hvor hjerne og krop bliver udfordret sammen. Det første kursus for undervisere i DOF blev hurtigt fyldt op og fik gode tilbagemeldinger, men hvad er det for noget og kan du bruge det i din aftenskole? Det finder du ud af når vi hører om baggrunden og afprøver et par af øvelserne. Omklædning er ikke nødvendigt og alle kan være med.

Middag og derefter aftenhygge og fællessang 

Lørdag d. 2. november

Oplevelser i naturen med biolog Morten D.D. Hansen.
Hvad kan man opleve lige uden for sin egen dør? Denne formiddag får vi et lille puf til at inddrage naturen i vores hverdag. Vi skal både ud i naturen omkring Skanderborg Sø og få inspiration til, hvordan man kan inddrage naturen i sine egne kurser, om det så er i de kreative fag, madlavning, bevægelse, musik, kunst eller noget helt fjerde.

Hvordan kan verdensmål blive aktuelt for aftenskolerne?
De 17 verdensmål vil udrydde fattigdom og sult i verden og fokusere på bæredygtighed. Alle har ret til et værdigt liv, og vi har i dag den fornødne viden, teknologi og ressourcer til at gøre det muligt. Det er store og ambitiøse spørgsmål, men for at komme i mål handler det også om de små skridt og i de mange aktører. Så hvad kan vi gøre?


Tid: Fredag d. 1. november kl. 16.30 - lørdag d. 2. november kl. 15.30

Sted: Hotel Skanderborghus, Dyrehaven 3, 8660 Skanderborg

Pris: 600 kr. pr. person

Tilmelding:
Senest onsdag d. 9. oktober 2019. Der kan tilmeldes 3 personer fra hver skole. Ved flere tilmeldinger kommer man på venteliste. Tilmelding sker samlet fra hver skole ved at sende en mail mærket ”Fælles medlemsmøde 19946” til LR@danskoplysning.dk eller ved at ringe til Lars Refsing på tlf. 7020 6020.  Vi tilstræber også en ligelig fordeling mellem de to regioner.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer:19946
Status:Tilmeldingsklar
Første møde:01-11-2019 16:30
Mødegange:2
Lektioner:10
Undervisere:
Priser:
Medlem af DOF DKK 600,00