Du er her: Medlemsservice » Info om Corona » Retningslinjer
Print Friendly and PDF

Retningslinjer

Indendørs aktivitet og undervisning i aftenskolerne er generelt lukket indtil den 21. maj 2021 ifølge den foreløbige genåbningsplan. Der kan fortsat laves online- og udendørsundervisning. Forsamlingsloftet udendørs er fra 6. maj 75 personer. 

Bevægelsesfag må genåbnes 6. maj

Pr. 6. maj kan aftenskoler genåbne indendørs bevægelsesfag mod at deltagerne kan fremvise et gyldigt Coronapas. Der er krav om skiltning om Coronapas. Forsamlingsloftet for disse hold er på 25 personer ekskl. lønnede medarbejdere. De kendte anbefalinger med afstand, udluftning og hygiejne samt krav om værnemidler, areal og skiltning er fortsat gældende. Arealkravet er på 4 kvadratmeter pr. deltager og i bassin skal der være 4 kvadratmeter vandoverflade pr. deltager. Kravet om Coronapas gælder ikke undervisere og øvrige medarbejdere. Se mere om håndtering af Coronapas her

Særligt vedrørende børn og unge

Pr. 21. april kan aftenskoler, med aktiviteter for børn og unge under 18 år genåbne disse indendørs med et forsamlingsloft på 25 personer ekskl. lønnede medarbejder. Det gælder dog IKKE for sang, som stadig kun må foregå udendørs. Der må deltage det nødvendige antal voksne, men forudsætningen er, at aktiviteten er rettet imod børn og unge. Desuden er der et arealkrav på 4 kvadratmeter pr. deltager for stående aktiviteter og 2 kvadratmeter for siddende aktiviteter. Der er ikke krav om Coronapas på disse hold. Antal og arealkrav omfatter både børnene og de nødvendige voksne. 

Bestyrelsesmøder og generalforsamlinger

Aftenskolens lokaler er stadig lukkede for alle andre aktiviteter end de ovennævnte. Derfor kan bestyrelsesmøder og generalforsamlinger kun afholdes udendørs, hvor forsamlingsloftet fra 6. maj er på 75 personer. Det indendørs loft på 25 personer gælder altså IKKE for foreningsaktiviteter generelt.

Øvrige retningslinjer

Det anbefales generelt at holde mindst 1 meters afstand - dog 2 meter ved fysisk aktivitet og når det ellers er muligt. Læs om afstand her.

Der skal fortsat være skiltning og adgang til håndvask eller håndsprit. Se mere om ansvar i aftenskolen her

Der skal fortsat anvendes mundbind eller visir, når det kræves. Se i retningslinjer.  

En aktivitet udendørs må gerne foregå under overdækning uden "vægge". F.eks. en pavillon eller et telt hvor mindst 3 ud af 4 sider er åbne. 

Der er IKKE krav om Coronapas til aktiviteterne udendørs, men er man syg eller har symptomer, skal man selvfølgelig blive hjemme. Vær også opmærksom på om der er lokale krav knyttet til afvikling af aktiviteterne.

Se de opdaterede retningslinjer her

Retningslinjer for indendørs idræts- og foreningsliv (10. maj 2021) (pdf)

Retningslinjer for udendørs idræts- og foreningsliv (7. maj 2021) (pdf)

Retningslinjer for Kulturlivet under Covid-19  NB: der ligger også relevant information i fold-ud-menuen nederst på siden, særligt under "Idræts- og foreningsaktiviteter".

Print Friendly and PDF

Senest opdateret d. 12. maj 2021