Du er her: Medlemsservice » Info om corona » Igangsættelse af aktiviteter efter nedlukning

Igangsættelse af aktiviteter efter nedlukning

Aftenskolerne kan - med visse forbehold - genåbne for dele af undervisningen fra den 27. maj i forbindelse med den udvidede fase 2. Dette gælder dog ikke for samtlige bevægelsesfag. Genåbningen af indendørs bevægelsesundervisning afklares på et senere tidspunkt. Det gælder stadig, at der max. må være 10 personer samlet ad gangen.

Der er fortsat mulighed for at lave undervisning - også bevægelsesfag - under åben himmel med behørig afstand og max. 10 personer ad gangen.

Undervisning, som foregår i bassiner og svømmehaller, er omfattet af genåbningens fase 4 og forventes først at kunne gå i gang igen til august. 

Det har i hele perioden været muligt, at lave onlineundervisning.

Indendørsaktiviteter

Pr. 27. maj er det igen muligt at lave aftenskoleundervisning indendørs. Der kan som udgangspunkt åbnes for alle fag undtagen alle bevægelsesfag. Der er endvidere særlige restriktioner for kor og blæseinstrumenter i forhold til plads og afstand. For alle hold gælder stadig, at der ikke må være forsamlet mere end 10 personer - en restriktion, som tidligst forventes lempet den 8. juni. 

Der er en række særlige krav, som skal overholdes i forbindelse med afviklingen af undervisningen, herunder lokalestørrelse i forhold til antal personer i lokalet, ekstra rengøring af lokaler og kontaktflader, adgang til sprit og håndvask, samt afspritning af fælles redskaber/materialer, hvis man ikke har sine egne. Læs mere om retningslinjerne her. 

Udendørsaktivteter

Som led i genåbningens fase 2 må aftenskolerne gennemføre undervisning udendørs, hvis dette er sundhedsmæssigt forsvarligt.

Det er vigtigt at understrege, at alle sundhedsmæssige anbefalinger skal følges nøje. Og tommelfingerreglen er klar: Er du i tvivl, om det er en ’sikker’ aktivitet, så lad være med at gennemføre den!

Krav til undervisning udenfor: 

  • Der må højst være 10 personer samlet ad gangen.
  • Der skal holdes mindst 1 meters afstand - og ved fysisk aktivitet og sang er det 2 meter. Underviseren skal holde mindst 2 meters afstand, når der tales til holdet.
  • Man skal holde god hygiejne, dvs. der skal være adgang til håndvask eller håndsprit, og man skal følge de generelle hygiejneråd; undgå fysisk kontakt, håndtryk, kys, kram mv. og host og nys i dit ærme. 
  • Rekvisitter og udstyr bør ikke deles af deltagerne.
  • Kræver kurset omklædning skal dette foregå hjemme.
  • Fælles indendørsfaciliteter skal være lukkede. Er der adgang til toiletter må der ikke opstå uhensigtsmæssig kø, der skal være hyppig rengøring og der skal anvendes engangshåndklæder.
  • Enhver, som har tegn på sygdom, skal blive hjemme.

Det er aftenskolens ledelse (skoleleder og bestyrelse), der er ansvarlig for og træffer beslutningen om gennemførelsen af udendørsaktiviteter. Læs kulturministeriets retningslinjer her. 

Generelle råd

Genererelt skal man tage hensyn til andre, mens man gennemfører kurserne. Foregår det på et offentligt sted skal man rette sig efter forholdene på stedet.

Find information på Sundhedsstyrelsens hjemmeside:

Særlige risikogrupper, defineret af Sundhedsstyrelsen

Plakater med gode råd fra Sundhedsstyrelsen

Fjern- /onlineundervisning

Der har hele tiden været mulighed for at lave online aktiviteter såsom fjernundervisning - og mange DOF-skoler har benyttet sig af dette. Det kan dreje sig om små undervisningsvideoer, der bliver gjort tilgængelige til deltagerne, eller decideret onlineundervisning via diverse mødeplatforme.

Læs mere om mulighederne for digitale aktivteter her.

Print Friendly and PDF

Senest opdateret d. 28. maj 2020