Du er her: Medlemsservice » Info om corona » Ansættelsesvilkår ved smittetilfælde

Ansættelsesvilkår ved smittetilfælde

Aftenskolens ansættelsesvilkår for undervisere gælder også under covid-19, men der kan opstå usikkerhed om hvilke typer af situationer, der berettiger til løn. Vi har samlet nogle eksempler på situationer med forskellige konsekvenser for underviseren og aftenskolen. Kontakt os gerne, hvis du er i tvivl.

Hvis en underviser bliver syg med covid-19

Her gælder de helt almindelige ansættelsesvilkår, hvor underviseren kan være berettiget til sygedagpenge, hvis beskæftigelseskravet er opnået. En del aftenskoler vælger ved sygdom at tilbyde erstatningsundervisning på et senere tidspunkt, så deltagerne får det antal lektioner, de har krav på. Se mere om ansættelsesvilkår

Hvis en underviser har mistanke om at være smittet med covid-19

Underviseren skal naturligvis respektere risikoen, og kan ikke møde på arbejde. Situationen skal betragtes som en sygemelding. Hvis man i aftenskolen har lavet lokale kommunale aftaler om at kunne bruge tilskuddet til at gennemføre fjernundervisning, og deltagerne har været bekendt med det, kan undervisningen gennemføres on-line indtil underviseren er blevet testet negativ.

Hvis en deltager bliver syg med covid-19

Hvis en deltager har været til undervisning op til 48 timer før vedkommende fik symptomer eller blev konstateret smittet med covid-19, skal den pågældende underrette nære kontakter, både i aftenskolen og andre steder. Hvis retningslinjerne om afstand, rengøring og afspritning er overholdt, skal der ikke foretages yderligere, dog skærpes fokus på hygiejne og afstand. Deltageren kan starte på holdet igen efter 48 timer uden symptomer eller efter 7 dage, hvis vedkommende ikke får symptomer. Læs mere om smittetilfælde her

Andre covid-19-relaterede aflysninger

Hvis en underviser er nødsaget til at aflyse undervisning pga. egne børn, der hjemsendes fra daginstitution eller skole, kan det være relevant for vedkommende at undersøge, om der er hjælp at hente via trepartsaftalen fra 1. oktober 2020. Vær opmærksom på, at også her gælder beskæftigelseskravet. Se pressemeddelelsen fra Beskæftigelsesministeriet.

Læs mere

Beskæftigelsesministeriets hjemmeside behandler en lang række covid-19-tiltag på arbejdsmarkedet. Læs mere her

Print Friendly and PDF

Senest opdateret d. 17. september 2020