Info om Corona - opdateret 17. januar 2022

Info om Corona - opdateret 17. januar 2022

Genåbning fra 16. januar 2022

Fra søndag den 16. januar 2022 kan alle aftenskoler og daghøjskoler åbne igen for alle aktiviteter. 

Der er krav om fremvisning af coronapas for deltagere i aftenskolen og der er krav om brug af mundbind eller visir for alle, der færdes på fællesarealer indendørs. 
Bemærk at det ikke er krav, at ansatte har coronapas.

Læs mere om restriktionerne her. 

Hyrdebrev til kommunerne fra Kulturministeren

Kulturministeren har den 4. januar 2022 udsendt et såkaldt hyrdebrev til kommunerne, med en opfordring til at anvende de muligheder for hjælpeforanstaltninger som nødbekendtgørelsen åbner for. 

Som ved de tidligere nedlukninger drejer det sig blandt andet om muligheden for at udbetale tilskud til løn for ikke afholdte kurser og omlægning af undervisning til onlineundervisning. 

DOF anbefaler, at aftenskolerne snarest muligt etablerer en dialog med kommunen om de lokale forhold, så I ved, om I kan udbetale løn.  Kontakt os gerne, hvis vi kan hjælpe. 

Se hyrdebrevet her

Nedlukning af aftenskolen

Aftenskoler og daghøjskoler er omfattet af nedlukningen fra 19. december 2021 til 16. januar 2022. Det gælder alle aftenskolens kurser og aktiviteter – også bevægelsesfag. Reelt er det lokaliteterne, der skal lukkes både udendørs og indendørs, uanset om de er private eller offentlige.

Bekendtgørelse om hjælpeforanstaltninger i kommunerne

Kulturministeriet har den 22.12.2021 udstedt en bekendtgørelse, der igen gør det muligt for kommunerne at fravige Folkeoplysningslovens oprindelige bestemmelser og udbetale tilskud til ikke gennemførte aktiviteteter. Det er nu op til den enkelte kommune at sætte retningslinjer for aftenskolernes brug af tilskuddet i perioden med nedlukning, med hensyn til udbetaling af løn til undervisere og mulighed for omlægning til onlineundervisning.

Se bekendtgørelsen her.

Politisk er det aftalt, at der for bl.a. aftenskolerne etableres en kompensationsordning. Vi forventer, at aftenskolerne vil kunne søge og få kompensation for tabt deltagerbetaling i nedlukningsperioden efter nogenlunde samme model, som vi kender fra de to tidligere nedlukningsperioder.

Ny lov sikrer refusion af sygedagpenge i forbindelse med Covid-19

Folketinget har vedtaget en lov, som sikrer, at aftenskolerne kan få refusion fra første dag for de sygedagpenge, man er forpligtet til at udbetale til medarbejdere, der er syge eller i isolation på grund af Covid-19. Medarbejdere har ret til sygedagpenge, hvis de opfylder beskæftigelseskravet. Læs mere her

Samme lov giver medarbejdere, der må blive hjemme på grund af syge eller isolationsramte børn, mulighed for at få udbetalt dagpenge fra Udbetaling Danmark. Læs mere her

Afrapportering af hjælpepakken 2021

Der er åbent for afrapportering af hjælpepakken fra perioden december 2020 til genåbningen 2021. Fristen for afrapportering er 31. januar 2022 kl. 23.59. Det er vigtigt at have godt styr på oplysningerne f.eks. de præcise datoer for nedlukningen i din kommune, på referenceperiode og kompensationsperiode og på at udfylde skemaer korrekt med tal og underskrifter. I DOF står vi til rådighed for både store og små spørgsmål, så kontakt os heller en gang for meget end for lidt. 

Ved smittetilfælde

Er der smittetilfælde i aftenskolen, så kan man finde links og kontaktoplysninger her.

Læs mere på coronasmitte.dk

Retningslinjer
Find de gældende retningslinjer for aftenskolen.

Hjælpepakker
Find information både om aktuelle hjælpepakker og afregning af tidligere hjælpepakker.

Ved smittetilfælde

Se hvad I kan gøre hvis smitten rammer aftenskolen.

Ansættelsesvilkår ved smittetilfælde

Information om sygemeldinger og aflysninger relateret til covid-19 smitterisiko og sygdom.

Aftenskolens aftalevilkår

Overvejelser i forbindelse med nedlukning og erstatningsundervisning

Søg hjælp

DOF's medarbejdere står selvfølgelig til rådighed, hvis du har spørgsmål.

Print Friendly and PDF

Senest opdateret d. 19. januar 2022