Du er her: Medlemsservice » Info om corona
Info om corona - opdateret 1. april

Info om corona - opdateret 1. april

DOF anbefaler indstilling af aktiviteter til efter påske

DOF anbefaler, at medlemsskolerne indstiller alle aktiviteter (kurser, foredrag, generalforsamlinger mm.) til efter påske (til og med den 13. april) i tråd med myndighedernes anbefalinger.

Nøjes med at udsætte

Da følgerne af ovenstående endnu ikke er afklaret, anbefaler vi, at skolerne nøjes med at udsætte aktiviteterne og senere forholder sig til, hvordan mulighederne for erstatningsundervisning ser ud. Dermed udskydes også eventuelle spørgsmål om deltagernes betaling skal tilbagebetales.

Vi har lavet et udkast til en standardtekst til deltagerne, som skolerne kan bruge på deres hjemmesider og i direkte henvendelser til deltagerne. Desuden har vi skrevet en række andre relevante råd og anbefalinger.

Økonomi og hjælpepakker

Aftenskolerne kan benytte sig af flere af regeringens hjælpepakker. DOF arbejder med at få overblik over alle relevante hjælpepakker – og hvordan aftenskolerne kan gøre brug af dem.

I dag (den 31. marts) har kulturministeren lavet en bred politisk aftale om akut, midlertidig hjælp målrettet blandt andet aftenskolerne. Med aftalen er der skabt grundlag for både at sikre aftenskolernes økonomi og undervisernes løn. Vi afventer stadig at få udmeldt de præcise rammer for puljen, men de bliver udmeldt, så straks vi kan. Læs mere om aftalen her.

Udbetal løn til underviserne

Med andre ord er der skabt grundlag for, at der kan udbetales løn til underviserne, uagtet at undervisningen ikke har været gennemført. Det betyder konkret, at der nu kan indberettes løn til Jytte Andersen for de timer, som dine undervisere skulle have gennemført i marts måned, hvis ikke undervisningen havde været indstillet som følge af Corona. Udbetalingen af lønnen til underviserne vil ske løbende, således at underviserne ikke skal afvente lønkørslen ultimo april.

Hvis din aftenskole skulle komme i økonomiske problemer, opfordrer vi til, at du hurtigst muligt kontakter DOF for rådgivning. Desuden bør du kontakte din kommune omkring udfordringerne - gerne sammen med kommunens andre aftenskoler.

Anbefalinger

Vi følger nøje udviklingen og myndighedernes anbefalinger – og vi anbefaler vores medlemsskoler at gøre det samme. I udgangspunktet vil DOF løbende komme med anbefalinger her på hjemmesiden og i nyhedsbrev.

På de følgende sider kan du læse om DOF's anbefalinger - der er afledt af de forskellige respektive myndigheders.

Hjælpepakker

Om regeringens kompensationsordninger 

Undervisning på digitale platforme

Gode råd til og konkrete eksempler fra flere skoler på undervisning, der kan gennemføres under karantænen.

Udskydelse eller aflysning af aktiviteter

Hvordan håndteres indstilling af aktiviteter?

Forbrugerrettigheder omkring aflysning af arrangement

Hvad er deltagernes ret ift. evt. tilbagebetaling?

Undervisernes ret til løn ved aflysning

Hvordan er underviserne stillet ved aflysning?

Aftenskolens tilskud og økonomi

Kan vi aflønne vores undervisere, selv om vi aflyser?

Udskydelse af generalforsamling

Hvad sker der, hvis vi udskyder vores generalforsamling?

Læs mere

Myndighederne har lavet en hjemmeside, der samler en masse generelle råd, vejledning og anbefalinger omkring coronavirus på hjemmesiden www.coronasmitte.dk

Søg hjælp

DOF's medarbejdere er som normalt fuldt til rådighed, hvis du har spørgsmål. Blot vil kontoret i Roskilde ikke nødvedigvis være bemandet de kommende uger.

Print Friendly and PDF

Senest opdateret d. 1. april 2020