Du er her: Medlemsservice » Aftenskolehåndbogen » Arbejdsmiljø
Print Friendly and PDF

Arbejdsmiljø

Aftenskoler er underlagt både Lov om Arbejdsmiljø, Lov om undervisningsmiljø og Rygeloven og skal leve op til dennes bestemmelser.

Som leder eller formand er det vigtigt at være inde i kravene til arbejdsmiljø. Derfor har Arbejdstilsynet lavet en god og overskuelig guide til nye arbejdsgivere, som du kan finde her.

Medarbejderindflydelse

Aftenskolens organisering og undervisernes løse tilknytning til virksomheden komplicerer i nogle tilfælde arbejdet med sikkerhed, men ikke desto mindre er det aftenskolens pligt efter bedste evne at sørge for, at sikkerhedsarbejdet udføres i henhold til lovgivningen.

Medarbejdere skal have mulighed for og opfordres til at deltage aktivt i arbejdsmiljøarbejdet. Det kan gøres med en skriftlig orientering om sikkerheds- og sundhedsarbejdet og/eller i form af en invitation til et møde med valg af sikkerhedsrepræsentant, eventuelt kombineret med et lærermøde.

Selv om medarbejderne ikke ønsker at deltage aktivt i sikkerhedsarbejdet, er aftenskolen under alle omstændigheder forpligtet til at foretage en arbejdspladsvurdering.

DOF har lavet en forslag til et informationsbrev til undervisere og en indkaldelse med dagsorden til et lærermøde:

Læs mere

Print Friendly and PDF

Senest opdateret d. 22. juni 2021