Nedskæring på sekretariatet

Skrevet af:

Martin Hansen, Kommunikationskonsulent

Udgivet 6. oktober 2022

På grund af besparelser bliver DOF’s sekretariatet desværre en medarbejder færre ved udgangen af oktober.

I Dansk Oplysnings Forbund arbejder vi til stadighed med at have den ønskede økonomiske balance, så medlemsskolerne kan rådgives, støttes og serviceres bedst muligt. Aktuelt og i de kommende år er der desværre behov for justeringer og tiltag, hvis vi skal sikre, at DOF fortsat har en sund og balanceret økonomi. Udgifterne til blandt andet udvikling på IT-siden og licenser til primært ASA vil presse økonomien de kommende år, og det er nødvendigt at udvise rettidig omhu. Grundet en solid egenkapital er DOF ikke i en krisesituation, men uden tilpasning af udgifter og indtægter, vil kassen løbe tør i løbet af en kort årrække. Som et af de første tiltag, har det desværre været nødvendigt at reducere i sekretariatets medarbejderstab, hvilket har den konsekvens, at DOF’s musik- og kulturkonsulent, Pernille Marstrand, stopper med udgangen af oktober.

Sekretariatsleder Henrik Christensen siger:

”Pernille Marstrand har arbejdet og ydet en stor indsats for DOF’s medlemsskoler gennem næsten 16 år, og Pernille vil i den grad blive savnet både som medarbejder, kollega og konsulent. Vi ønsker alle Pernille god vind fremover og er sikre på, at det danske kulturliv vil få glæde af hendes idérigdom og brændende engagement.”

Pernille Marstrand: Drøm, tænk, leg og byg!

Når jeg mandag 31. oktober slukker for min PC og for sidste gang skubber stolen ind under skrivebordet på 1. sal i Ny Østergade 7, så bliver det med stolthed og en følelse af, at det har givet mening.

Gennem knap 16 år i DOF’s sekretariat har jeg nydt at være en del af service-baglandet for en spændende, engageret og farverig medlemsskare, og det har været både lærerigt og en stor fornøjelse at arbejde for og med ’aftenskolens ildsjæle’!

Jeg har rigtig ofte talt varmt om aftenskolens berettigelse i vores samfund – naturligvis når jeg har været på job i netværk og andre steder ude i den virkelige verden – men meget ofte også i mit private liv har DOF fyldt: Mange gange har jeg ved fester og sammenkomster lige givet ’elevatortalen’ (nå ja – ok, også mere end lige den korte udgave …) om både DOF’s landsorganisation, men i det hele taget om aftenskolens kvaliteter. Det har jeg gjort, fordi jeg ikke har kunnet lade være. Sådan er det nemlig, når arbejdslivet giver mening.

Derfor er det selvfølgelig ikke kun med stolthed men også med vemod, jeg nu skal sige farvel og tak: Tak for gode samtaler, vigtige spørgsmål, spændende samarbejder og oplevelser af at hjælpe, støtte og gøre en forskel for de aftenskoler, der har valgt at være med i DOF. Mange af DOF’s medlemmer er kommet til, siden vinteren 2007, hvor jeg mødte mine skønne kolleger i sekretariatet første gang – og det har været sjovt og berigende at være med i en sammenhæng, som er blevet stadig mere positivt bemærket og værdsat af flere og flere i det danske folkeoplysningslandskab.

Her på falderebet vil jeg til alle, der vil høre på det, bare sige: Hold ud, hold fast – og husk at fortælle hinanden og omverdenen om, hvad I vil med jeres aftenskole. Fortæl, hvad I har gang i, og hvor I vil være med og skabe nye, meningsfulde mødesteder for Danmarks befolkning. Og giv den gas, for der er alt at vinde: Vov at tænke nyt, sjovt, skævt og anderledes – turd at drømme vildt og find ’legekammerater’, der også tør tænke ud af boksen (og ind i programmet). Og måske det vigtigste: Gå altid efter det, der giver glød i stemmen og varme i kinderne, når du taler om det – det er dér, energien er, og arbejdet flyder friest. Udvikling er at finde nye måder at sætte legoklodser sammen på og se, hvilke skæve huse der kan komme ud af det: Nogle af dem bliver så skæve, at de dejser om – og det er ok, for andre bliver så spændende, at man ikke kan lade være med at gå derind. Drøm, tænk, leg og byg!

Tak for nu; pas godt på aftenskolen – og hinanden – og på gensyn ude i det danske musik- og kulturliv!