Aftenskoler fritaget for digital bogføring

Skrevet af:

Henrik Christensen, Sekretariatsleder

Udgivet 15. december 2022

Der er en ny bogføringslov på vej, der kræver digital bogføring for erhvervsdrivende. Men langt de fleste aftenskoler er ikke omfattet af loven.

Claus Guldborg Nyvold, DOF's revisor fra Dansk Revision, fortæller:

"Den nye bogføringslov medfører et krav om digitalisering af bogføringen, her under bilag og øvrigt regnskabsmateriale.  Aftenskoler er dog ikke omfattet af bogføringsloven og dermed kravet om digitalisering. Foreninger, der udelukkende har et socialt, kulturelt, politisk eller humanitært formål og ikke tjener pengene hertil ved erhvervsdrift, vil ikke være bogføringspligtige. Der kan dog være enkelte foreninger, der bliver ’fanget’, for hvis en forening har erhvervsdrift – det kan for eksempel være udlejning af lokaler eller cafeteriadrift – vil den være bogføringspligtig, og dermed omfattet af kravet om digitalisering af bogføringsmaterialet."

Claus henviser til sidst til, at en forening er omfattet af kravet om digital bogføring, hvis nettoomsætningen på erhvervsdriften (ikke støtteberettigede aktiviteter) i to år i træk overstiger 300.000 kr. Det betyder, at enkeltstående erhvervsaktiviteter, som for eksempel afholdelse af et loppemarked ikke medfører, at en forening anses for erhvervsdrivende.