Du er her: Inspiration » På plakaten ...
Print Friendly and PDF
På plakaten ...

På plakaten ...

Ordblindeløbet 2019

Kom med til et brag af motionsfest og vær med til at samle penge ind til et godt formål. Alle kan deltage

Tid og sted: 5.oktober 2019 i Albertslund

Arrangør: VVC Vestegnens Voksenundervisnings Center og Ordblindeskolen -  www.ordblindeloebet.dk

Sang og musiks betydning for vores sundhed

"Kan man sige, at det ligefrem er sundt at synge? - Ja, det er faktisk videnskabeligt bevist!"

Kom til underholdende og lærerigt foredrag om forholdet mellem musik og sundhed. Foredragsholder er Lasse Skovgaard, uddannet organist og musikpædagog, cand.mag. i pædagogik og psykologi og PhD i sundhedsvidenskab.

Der er gratis adgang, og alle er velkomne!

Tid og sted: 18. september kl. 19.30-21.30 - i kantinen på Jyllinge Skole, Planetvej 30 i Jyllinge.

Arrangør: Aftenskolen Gundsø Korforening, herunder Gundsøkoret og Sonuskoret


Klima og Kor - Kom og vær med!

”Hvad skal vi med kunst i en verden, der er ved at forgå? Hvad skal vi kæmpe for, hvis vi ikke har kunsten?”

4 koncerter - med hver sin ekspert og formidler - og hver sin koncert:

  • 20. februar i Lyngby - Jesper Theilgaard, Klimaformidling.dk
    Kendt fra sit virke som tv-meteorolog. Fortæller med hverdagsord om klodens vejr og klima, og de ændringer, som er i gang.

Schola Cantorums Mandskor opfører musik af Peterson-Berger, Gade m.fl

  • 20. marts i Gentofte - Connie Hedegaard, Concito. Tidl. Klima- og energiminister og EU's første klimakommissær. Fortæller om klimapolitik. Hvad er nødvendigt og hvad er barriererne?

Schola Cantorums Kvindekor og Katla Strings opfører musik af bl.a. Karl Jenkins.

  • 30. april på Frederiksberg - Majken Bislev-Jensen, Klimanetværket
    Stifter af Klimanetværket og forkvinde for Citizens Climate Lobby Denmark. Fortæller om det personlige engagement og dets betydning for klimakampen.

Schola Cantorum København opfører musik af bl.a. Tchaikovsky og Jennefelt.

  • 15. maj på Frederiksberg - John Nordbo, CARE Danmark
    Klimaekspert og en af initiativtagerne af borgerforslaget om en dansk klimalov. Fortæller om konsekvenserne af for lidt og for langsom handling, og hvorfor en dansk klimalov er nødvendig.

Schola Cantorum København opfører danske sommersange og korlyrik om regn og rusk.

Arrangeret af Marianne Bigum, civilingeniør og ph.d. i miljøteknologi, Folketingskandidat for SF - samt Schola Cantorum København (under Musikhøjskolen på Frederiksberg) under dirigent Sigrid Damsager.

Se mere om Klima og Kor her

100 sangere fejrer 100 år - jubilæumskoncert for Foreningen Norden

I første weekend af april skal koret under Roskilde Studiekors Aftenskole igen være stamkor for et stort arrangement i Roskilde.

Det sker, når landsorganisationen Kor 72  samler ialt 100 sangere, strygekvartetten Nordic Strings og verdensvirtuosen Michala Petri på blokfløjte i Roskilde  som en musikalsk fejring af 100 året for Foreningen Norden.

Koncertkoret kommer til at bestå af sangere fra mange steder i Danmark, og forud for koncerten mødes de 100 sangere i Roskilde til stor fællesprøve fredag aften og hele lørdagen. Søndag eftermiddag afsluttes det store sangertræf med en flot jubilæumskoncert under ledelse af dirigent Søren Birch.

Tid og sted: Koncerten finder sted søndag den 7. april kl. 15.00 i den spritnye Roskilde Festival Højskoles festsal på Musicon i Roskilde.

Entré: Der opkræves entré ved indgangen til koncerten.

Læs mere her

En dag med faglitteratur

Lyt, læs og diskuter tidens vigtigste spørgsmål – og oplev forfatterne bag aktuelle faglitterære udgivelser. Sammen udforsker vi store idéer, vilde tanker og den nyeste viden til en dag i faglitteraturens navn.

Oplev bl.a. Bjørn Nørgaard, Anja C. Andersen, Esben Kjær, Mai-Britt Guldin, Minik Rosing og Ulla Dyrløv.

Hold øje med hjemmesiden, når vi offentliggør det fulde program til april

Arrangeret i et samarbejde mellem Gladsaxe Bibliotekerne, FOF København, AOF Gentofte·Gladsaxe·Lyngby, Gladsaxe Oplysnings Forbund, FO Gladsaxe og SUKA

Entré: Gratis - bare mød op.

Hvor og hvornår: Lørdag den 4. maj 2019 - kl 10-16 på Gladsaxe Hovedbibliotek

Læs mere her

Hemmeligheden bag et langt og sundt liv

Kan vi via vores valg af mad, søvn, tanker med mere påvirke vores sundhed og livslængde? Med Anette Harbech Olesen

Kom og vær med og lad dig inspirere til enkle og glædesfyldte tiltag, der kan have stor og positiv betydning for et langt liv i sundhed og glæde.

Hvor og hvornår: 

Gladsaxe Hovedbibliotek, store sal.  Onsdag den 31. oktober 2018 kl. 19.00-21.30

Arrangeret af Gladsaxe Oplysnings Forbund

se mere om arrangementet:

 

Lungekorsstævne 2017 i DOF Herning Aftenskole

Arrangement for KOL-kor og deres ledere.

Hele eftermiddagen vil alle hjørner af vores nyistandsatte hus summe af sang. Vores undervisere forbereder hver et indslag, der viser det bedste/mest originale de har at byde på. Det kan være en særlig øvelse, en særlig sang eller en særlig måde at få deltagerne i den rette stemning – det er helt op til hver enkelt underviser.

Undervejs vil der også være mulighed for at høre spændende nyt fra forskningen ppå KOL-området, ligesom der vil blive vejledt i gode vejrtrækningsteknikker og andre skånsomme, fysiske øvelser.

Vi tanker energi og inspiration til nye vinkler på det at synge i lungekor. Som afslutning samler vi alle deltagere til Danmarks største lungekor og synger et par sange sammen.

Tilmelding nødvendig - se link herunder.

Hvor og hvornår: DOF Herning – Bornholmsvej 10, Herning - der er fælles bustransport for kor fra Sjælland, Syd- og Nordjylland.

Lørdag d. 4/11 2017 kl. 12:00-17:00

Læs mere om Lungekorsstævne 2017 her

 

Naboskabet mellem de baltiske lande og Rusland

Debat og korkoncert

Kom og vær med til en spændende aften, når baltikum-eksperten Rikke Helms sammen med Estlands ambssadør, Märt Volmer, lægger op til debat om forholdet mellem Rusland og de tre baltiske lande.

Rikke Helms er ekspert i baltisk og russisk kultur og tidligere leder af de danske kulturinstitutter i St. Petersborg, Tallinn, Riga og Vilnius -og dertil mangeårig rejseleder i Rusland og Baltikum.

Roskilde Studiekor synger værker fra Norden og Estland.

Entré: 80 kr. 

Hvor og hvornår: Torsdag den 28.9. 2017, kl 19:30 - 22:00. Kulturhuset Felix, Bygaden 20, Lejre

Læ mere her:
Www.roskilde.studiekor.dk

http://www.kultunaut.dk/perl/arrlist/type-nynaut?ArrKunstner=%22roskilde%20studiekor%22&Area=&periode=

 

Lungeløbet 2017
DOF Rødovre Kulturelle Aftenskole inviterer til løb rundt om Damhussøen, ruten er 3,4 km. Der vil være forfriskninger undervejs og løbsdiplom udleveres efter gennemført løb.

Se nærmere omkring program/praktiske informationer her.

Hvor og hvornår: Lørdag den 29. april 2017 ved Damhussøen i København

Arrangør: DOF Rødovre Kulturelle Aftenskole

 

Refugee Jazz
Tre orkestre med rødder i Mellemøsten, Sherman Band (Iran), Saber/Noori Band (Afg.) og Bilal Irshed Trio (Palæ.) giver koncert og fortæller deres personlige historier om flugten fra hjemlandet. Her opfattes jazzmusikken bestemt ikke som ufarlig.Udover musikken vil der til arrangementet blive serveret afghansk aftensmad, for at gøre helhedsindtrykket komplet.

Hvor og hvornår: 25. marts 2017 kl 17.30-22.00 (dørene åbnes kl 17) i Kulturhus Telefonfabrikken, Telefonvej 8, 2860 Søborg

Entré: 35 kr. – inkl. middag /1 øl el. vand og koncerter. Billetsalg fra 6. – 23. marts

Arrangør: Gladsaxe Oplysnings Forbund

www.gladsaxejazzklub.dk

 

Humor som medicin – Om livsmod, livslyst og livsglæde
Foredrag v/ forfatter og kulturjournalist Erik Lindsø

’Det handler om at ændre mismod til livsmod, og jeg gør det ved at tage fra de muntre og give til de skuffede’, siger Erik Lindsø - forfatter, kulturjournalist og højskolemand. Der venter en munter og livsbekræftende formiddag, hvor lattermusklerne bliver rørt. ’Humoren er en elastik af solidaritet og tilgivelse’, forklarer Erik Lindsø, der i foredraget anvender netop humoren til at give en kærlig opsang til dem, som han kalder de langtidsskuffede, bekymringsparate levebrødspessimister – dem, der gør verden til et alvorstungt, livstrættende sted at være. Formiddagen rummer mulighed for spørgsmål til og debat med Erik Lindsø. Se mere her

Hvor og hvornår: 1. november kl. 10.00 på DOF Paarup Aftenskole, Pakhusgården 18 (Rugårdsvej 101), Odense C

Arrangør: DOF Paarup Aftenskole

 

Det blev noget med at sejle
Foredrag v/Emil Erichsen

I dette underholdende og eksotiske foredrag fortæller Emil om de mange oplevelser og erfaringer, som han har gjort sig undervejs på rejserne med Havana. Han fortæller autentisk og energisk om livet som skipper, det at rejse jorden rundt, når man kun er i starten af 20’erne og det ansvar der følger med. Passionen for at sejle går igen hos familien Erichsen, og ligesom Emils far Mikkel Beha Erichsen selv voksede op på Nordkaperen, med sin far, Troels Kløvedal, har Emil og lillebroren Theis arvet glæden ved sejlads fra deres forældre. Se mere her

Hvor og hvornår: 2. november kl. 19.00 på TRE-FOR Park, Højstrupvej 7b, Odense C

Arrangør: DOF Paarup Aftenskole,

 

Kunstmøde med Kathrine Ærtebjerg
Foredrag v/ Kathrine Ærtebjerg

Kathrine Ærtebjerg skaber farverige og fantasifulde værker, der afspejler ideen om transformation, som en nødvendig menneskelig tilstand. Værkerne tager udgangspunkt i et univers oplevet fra et kvindeligt perspektiv. Samtidig skildrer hun en universel oplevelse af forvandling og skabelse, hvor de eksterne omgivelser og indre følelsesmæssige tilstande kolliderer og smelter sammen. Hun koncentrerer sig om det narrative og figurative i sine malerier. Hendes værker er på grænsen mellem det bevidste og det ubevidste, virkelighed og fantasi, figuration og abstraktion. Aftenen rummer mulighed for spørgsmål og debat. Se mere her

Hvor og hvornår: 23. november kl. 19.00 i Kunstbygningen Filosoffen, Filosofgangen 30, Odense C

Arrangør: DOF Paarup Aftenskole

 

Traditionel julekoncert i utraditionelle omgivelser
 - med Roskilde Studiekor i Sct. Hans Have i Roskilde. Hør julemusik af blandt andre M. Prætorius, Lange-Müller, Bjørn Hjelmborg, Carl Nielsen, Morten Topp, Michael Bojesen og Sv. S Schultz

Hvor og hvornår: 4. december kl. 15.00 i  Kapellet i Sct. Hans Have i Roskilde.

Arrangør: Roskilde Studiekor, www.roskilde-studiekor.dk

 

Hvilket sprog taler antroposofien?
Engelsk er i færd med at erobre scenen som vores alle sammens sprog. Færre og færre taler og forstår tysk, fransk og andre fremmedsprog.
To sprogforskere fra henholdsvis England, Andrew Wolpert, og Tyskland, Nicolai Petersen, debatterer med hinanden og med tilhørerne.

Hvor og hvornår: 5. november kl.10-16 i Antroposofisk Kulturhus, Rosenvangs Allé 251 A,
8270 Højbjerg

Arrangør: DOF Vendepunkt: www.vendepunkt.com

 

Cancerdag i Rødovre
At føle sig smuk efter en alvorlig sygdom kan ind i mellem løfte hverdagen op. Eftermiddagen starter med et kort historisk foredrag ved Karin Bæk. Efterfølgende kommer Lise Lotte fra Shiseido - et japansk kosmetikmærke. Lise Lotte underviser deltagerne i at lægge en flot makeup til både hverdag og fest, se mere her

Hvor og hvornår: 25. oktober kl.14.00-16.00 på Rødovre Kulturelle Aftenskole, Højnæsvej 63, 2610 Rødovre

Arrangør: Rødovre Kulturelle Aftenskole: www.dofvestegnen.dk

 

Er du på god fod med dine fødder? 
Bliv mere bevist om hvordan du bruger din fod. Ved hjælp af ganske få og simple øvelser ved underviser Hanne Grosmann kan du få en stærkere og smidigere fod og dermed afhjælpe div. småskavanker f.eks begyndende knyster, hammertæer, hælspore osv. Også andre smerter som "lidt ondt" i knæ, ryg og hoved kan stamme fra forkert fodstilling.
 
Hvor og hvornår: 25. oktober kl. 18.00 - 19.00 i Osramhuset, store sal, Valhalsgade 4, 2200 København N

Arrangør: AH Sport: www.ahsport.dk

 

Julekoncert med Caroline Henderson
Caroline Henderson startede i 2010 en tradition med 4 udsolgte julekoncerter i Christians Kirke i København. Siden er traditionen år for år blevet udvidet til også at omfatte julekoncerter i andre danske kirker rundt omkring i landet; i 2015 blev det til 15 julekoncerter og 7500 publikummer. I år er det lykkedes os at få Caroline Henderson til at lægge vejen forbi Kunst & KulturHøjskolen i Vejle, og med sig har hun Nikolaj Hess og Gustav Ljunggren

Hvor og hvornår28. november kl. 13.30 på Domus, Ved Sønderåen 2, 7100 Vejle

Arrangør: Kunst & KulturHøjskolen i Vejle: www.kunstkulturvejle.dk/arrangementer

 

Kom med på plakaten

Print Friendly and PDF

Senest opdateret d. 18. maj 2021