Du er her: Inspiration » Handicap- og specialundervisning
Handicap- og specialundervisning

Handicap- og specialundervisning

DOF har handicap- og specialundervisning som et fokusområde. Dels har mange af vores medlemsskoler dette udgangspunkt i deres virke, men lige så vigtigt er det for os, at aftenskolen er åben for alle. Også uden hensyn til evt. handicap. Derfor arbejder vi både praktisk og politisk med at udvikle mulighederne for, at mennesker med særlige behov kan gå i aftenskole.

DOF har arbejdet med forskellige administrative forhold omkring handicapundervisning - herunder handicaperklæringer og etik. Klik ind på Aftenskolehåndbogen og læs mere om dette.

Inklusion

I DOF har vi også fokus på inklusion. Det betyder, at vi på forskellig vis forsøger at skabe et bedre grundlag for øget inklusion i den folkeoplysende voksenundervisning - ikke mindst når det gælder mennesker med handicap.

Derfor har vi i samarbejde med relevante organisationer lavet en række vejledninger med gode råd til, hvordan du inkluderer mennesker med forskellige handicaps i undervisningen.

Læs mere om disse under DOF Underviser/Deltagere med handicap.

Vil du høre mere, er du velkommen til at kontakte vores konsulenter på området, Niels-Anton Svendsen eller Kirsten S Knudsen.

Print Friendly and PDF

Senest opdateret d. 28. marts 2019