Du er her: Inspiration » Folkeoplysning for Flygtninge
Folkeoplysning for Flygtninge

Folkeoplysning for Flygtninge

Folkeoplysning er for alle og dermed også for mennesker på flugt. En række af folkeoplysende organisationer heriblandt DOF er med i initiativet ”Folkeoplysning for flygtninge”, som er iværksat af Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS). Vi tager ikke stilling til om flygtningene skal være her, hvor længe de skal være her eller hvorfor de er her. Vi forholder os alene til, at disse mennesker ER her.

Vi mener, at aftenskolerne kan hjælpe med at tage godt imod de flygtninge, der er i Danmark. Vi mener, at aftenskolerne kan bidrage med noget særligt til at give flygtninge indsigt i det danske samfund. Vi mener, at aftenskoler kan være et sted, hvor mennesker mødes uanset baggrund og bliver inspireret af hinanden.

Initiativet Folkeoplysning for flygtninge startede i 2015 kort før vi så flygtninge gå på de danske motorveje, så idéen bag blev hurtigt skræmmende aktuel. Der blev afholdt stormøder i alle regioner og enkelte kommunale ditto. Formålet med disse møder var at samle forskellige aktører og etablere et samarbejde på tværs af folkeoplysende foreninger, kommuner, asylcentre og hjælpeorganisationer. I forbindelse med initiativet er der udgivet et inspirationskatalog med 12 gode eksempler på folkeoplysning for flygtninge. Kataloget kan fås ved henvendelse til DOF’s sekretariat eller hentes elektronisk her.

Vil du vide mere?
Læs mere om Folkeoplysning for Flygtninge på DFS' hjemmeside

Hvis din aftenskole har lyst til starte nye aktiviteter for eller med flygtninge – eller er du allerede i gang - så kan du altid kontakte DOF's sekretariat for mere information eller sparring. 

Print Friendly and PDF

Senest opdateret d. 13. december 2018