ABC for mental sundhed

ABC for mental sundhed

Gør noget aktivt - gør noget meningsfyldt - gør noget sammen! Det er budskabet i ABC for mental sundhed. Formålet er at synliggøre og anvise retning til at alle mennesker kan gøre noget for at forbedre deres mentale sundhed - f.eks. ved at deltage i aftenskolen. 

DOF er en af partnerne i ABC for mental sundhed, og dermed er alle DOF's medlemsskoler også med. Det er vi, fordi aftenskoler er gode til at skabe rammer for fælles og meningsfyldte aktiviteter.

Du er som underviser en meget vigtig og helt central brik i dette, og derfor er det oplagt, at du kender til forståelsesrammen, der kaldes ’ABC for mental sundhed’. ABC står for Act, Belong, Commit og er inspireret af et australsk projekt. Undersøgelser herfra viser, at alle har glæde af at gøre noget aktivt og meningsfyldt sammen med andre. 

DOF tilbyder en temadag for undervisere, hvor man hører mere om hvad ABC for mental sundhed er, og ikke mindst vil vi sammen finde ud af, hvordan det kan implementeres i din undervisning. Måske skal du have ekstra opmærksomhed på ryste holdet sammen, måske skal du justere i det faglige indhold, måske skal tilbuddet være mere tydeligt for nye potentielle deltagere. Det vil være forskelligt fra hold til hold og fra underviser til underviser. Læs mere om temadagen her

Du kan læse mere om initiativet, om forskningen og om partnerskabet på abcmentalsundhed.dk.

Print Friendly and PDF

Senest opdateret d. 11. april 2022