Du er her: DOF Underviser

Den Digitale Underviser


Løft din undervisning med simple, lettilgængelige værktøjer ...

Jobbørs


Find dit job i en DOF-aftenskole.

Få tilsendt nyheder


Modtag DOF's nyhedsbrev til undervisere.

DOF Underviser

Kurser

 • Nakke-/skulderkursus

  APA, København Ø d. 6. okt i København Ø

  Målgruppe Undervisere i sundhed og bevægelse Mål og indhold Kroppen er skabt til bevægelse, og det gælder i høj grad også vores skuldre og nakke. Når der er god kontakt til fødderne og fri bevægelighed op igennem rygsøjlen, kan hovedet, nakken og armene få fri bevægelighed i alle retninger. På den måde bevares liv og dynamik, hvilket giver spændingsbalance og en god kredsløbsgennemstrømning. Hvis der er ubalance i fundamentet, stivhed i ryggen, eller hvis vi arbejder meget statisk, vil nakken og skuldrene blive påvirket. Nogle af de typiske følger er spændingshovedpine, myoser og indskrænket bevægelighed. Vi skal på kurset arbejde med: Hvordan gener i skulder-nakke kan påvirke kroppen som helhed. Problemer i skulderområdet vil eksempelvis typisk kunne give problemer ud i arme og hænder. Armene er både funktionelt og anatomisk forankret i kroppens centrum, så vi vil bl.a. arbejde med bevægelser, der skaber flow fra kroppen og ud gennem skuldre, nakke, arme og hænder. Hvordan forskellig kropsbrug og kropslige vaner kan udløse nakke-skulder gener. Herunder skal vi arbejde med kropsholdning, siddende stilling, skærmarbejde, løfteteknik mm. Du vil blive introduceret til øvelser og tests, du kan anvende i din holdundervisning samt i evt. privat praksis. Øvelser, der vil have fokus på, hvordan man kan skabe øget styrke/udholdenhed, bevægelighed og bedring af kredsløbet i skulder-nakke området. Øvelserne vil både have fokus på forebyggelse samt aflastning, når generne er opstået. Indholdet på kurset vil skifte mellem teori og praksis. Underviser   Mette Bøeg Gotveduddannet bevægelsespædagog, massør og kraniosakral terapeut. Se evt. www.privatklinikken.com Tid Lørdag den 6. oktober 2018, kl. 10-16 Sted Apa, Borgervænget 7a, 1.sal, 2100 Kbh. Ø - lokale 2 Pris 250 kr. for undervisere tilknyttet DOF medlemsskoler 1000 kr. for andre undervisere Tilmeldingsfrist  Fredag den 14. september 2018 Se kursusopslag hér (pdf)

 • Fysio Flow opfølgningsworkshop

  APA, København Ø d. 12. okt i København Ø

  Målgruppe Undervisere tilknyttet DOF-medlemsskoler, som deltog i FysioFlow kurset i oktober 2017 Mål og indhold (med forbehold for ændringer) På denne workshop vil vi arbejde videre med den teoretiske forståelse, men endnu mere den praktiske anvendelse af Fysio Flow. Der vil være en masterclass, og vi vil arbejde i grupper med specifikke cases og problematikker.   Der vil være fokus på at udvikle den praktiske erfaring i at udvikle øvelser og sekvenser med udgangspunkt i Fysio Flow i en praktisk og klinisk hverdag.  OBS: Du må forud for kurset meget gerne byde ind med specifikke emner/områder, som du ønsker belyst hhv. repeteret på dagen! Send meget gerne en mail til Lis Schlotfeldt lis@danskoplysning.dk snarest muligt – og gerne senest den 10. august. Alle forslag og ønsker vil derefter blive sendt samlet til Elin. Underviser Fysioterapeut Elin Solheim Læs gerne mere om Elin Solheim og Fysio Flow hér: www.fysioflow.dk og www.elinsolheim.dk Tid Fredag den 12. oktober 2018 Kl. 9-17 Sted   Apa Borgervænget 7, 1.sal 2100 kbh Ø Pris     350 kr. for undervisere tilknyttet DOF medlemsskoler - inkl. forplejning    Tilmeldingsfrist  Fredag den 21. september 2018 Tilmelding og betaling Benyt www.danskoplysning.dk eller ring på tlf. 70 20 60 20. Der udsendes girokort efter tilmelding. Derudover kan der betales direkte på DOF’s konto: regnr.: 3574 kontonr.: 0004267842 Kursusgebyret kan kun refunderes senest 14 dage før kursets start. Ved udeblivelse på selve kursusdagen uden forudgående besked opkræves et no show fee på 400kr.

 • Mænd, motion og myter

  Snedsted Hallen, mødelokale d. 26. okt i Snedsted

  Målgruppe Undervisere i sundhed og bevægelse ved DOF medlemsskoler Mål og indhold Kom til fyraftensoplæg og dialog om, hvad der skal til for at få mænd i gang med at motionere mere - og det selvfølgelig gerne i aftenskoleregi. Det er langt sværere at få mænd til at ændre livsstil og tage vare på deres sundhed, end at få kvinder til det samme. Men hvad skal der til for at få mænd til at ændre adfærd? Hvad er det, der kan motivere mænd - og hvordan får man dem overhovedet i tale? Torben Bremann tager udgangspunkt i sine egne erfaringer med de hundredvis af mænd, han har vejledt gennem årene.    Instruktør Torben Bremann Torben Bremann er bl.a. uddannet Psykomotorisk terapeut, er specialist i anatomi og bevægelses-analyse og har studeret medicin, idræt og ernæring. Derudover en internationalt anerkendt Tai Chi og Qi Gong lærer. Torben er også uddannet i traditionel kinesisk medicin og forfatter til en række bøger. Læs gerne mere her: www.bremann.dk og/eller her www.detfleksiblemenneske.dk   Tid Fredag den 26. oktober 2018, kl. 15-18 Sted Snedsted Hallen (mødelokale), Øster Allé 10, 7752 Snedsted Pris 180 kr. for undervisere mv. tilknyttet DOF medlemsskoler - inkl. forplejning  720 kr. for andre undervisere - inkl. forplejning Tilmeldingsfrist Fredag den 28. september 2018 Tilmelding og betaling Benyt www.danskoplysning.dk eller ring på tlf. 70 20 60 20. Der udsendes girokort efter tilmelding. Derudover kan der betales direkte på DOF’s konto: regnr.: 3574 kontonr.: 0004267842 Kursusgebyret kan kun refunderes senest 14 dage før kursets start. Ved framelding herefter uden gyldig grund opkræves et gebyr på 100 kr. Ved udeblivelse på selve kursusdagen uden forudgående besked opkræves et no show fee på 400kr. Ved gyldig grund forstås pludselig opstået sygdom eller anden form for force majeure. Se kursusopslag hér (pdf) 

Se alle kurser

Nyeste jobs

 • Italiensk madlavning

  Roskilde Aftenskole i Region Sjælland

  To hold med italiens madlavning. Torsdage fra 17:30 til 21:10 (et hold i lige uger og et hold i ulige.) I første omgang fra september til Jul - og en planlagt fortsættelse efter nytår.

 • Varmtvandstræning

  Aftenskolen Magnum Opus i Region Syd

  Vi søger en underviser til 2 hold Varmtvandstræning onsdag aften kl. 19.00-19.45 og 19.45-20.30 i terapibassinet i Fredericia badeland (35 g. varmt). Se evt. beskrivelse af holdene på hjemmesiden, hold 152-35 og 152-36; http://magnumopus.dk/tilmelding.aspx?categoryId=bf34a099-e57d-4781-b046-a483010ea51f Løn efter bekendtgørelse nr. 353, Undervisningsministeriet og LBK.

 • underviser i keramik/glas

  Oplev Frederiksberg i Region Hovedstad

  Undervisning i keramik og glas på et værksted på en institution i Frederiksberg Kommune. Der er tale om et nyt værksted. Løn i.h.t. folkeoplysningsloven. Ring gerne for en snak, hvis du har kvalifikationerne.

Se alle jobs