Du er her: DOF Underviser

Den Digitale Underviser


Løft din undervisning med simple, lettilgængelige værktøjer ...

Jobbørs


Find dit job i en DOF-aftenskole.

Få tilsendt nyheder


Modtag DOF's nyhedsbrev til undervisere.

DOF Underviser

Kurser

 • GMB Focused Flexibility Workshop

  APA, København Ø d. 14. apr i København Ø

  Målgruppe Undervisere i sundhed og bevægelse ved DOF medlemsskoler Mål og indhold På denne workshop går vi i dybden med stræk, fleksibilitet/bevægelighed og mobilitet. Der findes mange forskellige definitioner på både begrebet fleksibilitet og mobilitet, men det der er omdrejningspunktet for netop denne workshop, er at arbejde fokuseret på at skabe et godt fundament, for at kunne indtage alle ønskede positioner med lethed. Eksempelvis; at sidde på gulvet med strakte ben; at binde sit snørebånd, eller måske noget mere avanceret såsom at kunne gå i bro. Med GMB Focused Flexibility metoden, arbejdes der med både dynamiske kontraktioner (dvs. forkortelse af de muskler vi strækker på) samt statisk afspænding i de forskellige stæk. De dynamiske kontraktioner anvendes som en sikker måde at aktivere og varme de muskler op, der strækkes på, samt at inkorporere dynamiske bevægelser, for at tilskynde til bedre bevarelse af det forbedrede bevægelsesudslag. Derudover vil en kontraktion af det væv, der lige er blevet strakt på, facilitere til bedre styrke i det ny erhvervede bevægelsesudslag. Det statiske hold anvendes for at kunne smelte ned i strækket, slappe af samt forbedre bevægelsesudslaget. Der lægges stor vægt på ikke at pine sig selv i disse stræk. Vi går dertil, hvor strækkes mærkes uden smerte - her udføres 10 dynamiske kontraktioner, ind og ud af strækket. Herefter holdes strækket statisk i 30 sekunder til op mod 2 min. Dette gentages maximalt 3 gange. En meget vigtig del af Focused Flexibility, er at skabe et udgangspunkt for, hvilke stræk der vil være mest fordelagtige for den enkelte. Dette gøres med Basic Assessments Positions, eller BAP’s, som er en række strækøvelser, hvormed det kortlægges, hvilke stræk der vil være mest oplagte for den enkelte at arbejde fokuseret på at forbedre, og dermed kunne arbejde videre med. Instruktør Edith Maria Hornshøj Laugesen Edith Maria er en erfaren Gotved-uddannet bevægelsespædagog. Hun er internationalt certificeret yoga instruktør samt uddannet og certificeret Pilates instruktør gennem Balanced Body ved Lotte Paarup. Edith Maria arbejder i dag som selvstændig underviser i bevægelse både inden for dans/gymnastik, yoga, Pilates, GMB samt træning med fokus på det myo-fascielle netværk. Til daglig arbejder Edith Maria primært med holdundervisning, enetimer, workshops, kurser og som en del af lærerstaben på Gotvedinstituttet.  Tid: Lørdag den 14. april 2018, kl. 10-15 Sted: apa, Borgervænget 7A, 1.sal, 2100 Kbh Ø Pris: 250 kr. for deltagere med tilknytning til en DOF medlemsskole 1000 kr. for andre Tilmeldingsfrist Fredag den 23. marts 2018 Tilmelding og betaling Kursusgebyret kan kun refunderes senest 14 dage før kursets start. Ved framelding herefter uden gyldig grund opkræves et gebyr på 100 kr. Ved udeblivelse på selve kursusdagen uden forudgående besked opkræves et no show fee på 400kr. Ved gyldig grund forstås pludselig opstået sygdom eller anden form for force majeure.    

 • Bevægelsesundervisning i naturen

  Strandvejen ved p-plads ved cykelrute 1 d. 6. apr i Frøstrup

  Målgruppe Undervisere i sundhed og bevægelse Mål & indhold Hvordan bliver vi bedre til at bruge naturen og finder inspirationen til det? Hvilke øvelser og aktiviteter kan jeg tilrettelægge - og hvorfor skal vi egentlig bevæge os udendørs? På kurset vil vi gennemgå aktivitetsmulighederne i den omkringliggende natur og afprøve øvelser og teknikker i alle retninger. Vi sætter fokus på, hvad det er, naturen kan - og hvilke sanser, der kommer i spil, samt vores komfortzone og det at have tryghed i aktiviteten. Undervisningen er baseret på praktisk teori, dvs. vi snakker mens vi er aktive ude. Så I skal være påklædt til aktivitet, men også til korte pauser.   Program: 15.00   Kaffe, frugt, vand og intro på p-plads ved cykelrute 1 15.00 - 17.30  Bevægelse i naturen, praktisk teori - så påklædning derefter.    I skal forvente, at være lettere aktive.    Kørsel til Bjerget Efterskole Kærupvej 9, 7741 Frøstrup 18.00 - 19.00 Spisning, opsamling og afrunding. Instruktør Klaus Vaad Klaus Vaad har det meste af sit liv arbejdet med bevægelse, aktivitet og natur. Hans grundlæggende bevægelsesbaggrund udspringer fra gymnastik, fodbold og ti-kamp. Derudover har han arbejdet med stunt, gøgl, cirkus, akrobatik og dans. Klaus Vaad er uddannet natur- og friluftsvejleder, har læst idræt på Århus universitet, og har b.la. undervist pædagoger og lærere, samt uddannet trænere i dansk atletikforbund. Til daglig arbejder Klaus på Karpenhøj Naturcenter, hvor han formidler natur, friluftsliv, aktivitet og bevægelse. Tid Fredag den 6. april 2018, kl. 15-19 Sted Mødested: Strandvejen ved p-plads ved cykelrute 1 - lidt syd for og skråt overfor Strandvejen 65, 7741 Frøstrup Pris 150 kr. for undervisere tilknyttet en DOF-medlemsskole 600 kr. for andre undervisere Tilmeldingsfrist Fredag den 16. marts 2018 Tilmelding og betaling Kursusgebyret kan kun refunderes senest 14 dage før kursets start. Ved framelding herefter uden gyldig grund opkræves et gebyr på 100 kr. Ved udeblivelse på selve kursusdagen uden forudgående besked opkræves et no show fee på 400kr. Ved gyldig grund forstås pludselig opstået sygdom eller anden form for force majeure. Se kursusopslag hér (pdf) 

 • Stærk, sikker og tydelig stemme

  DOF, Roskilde d. 7. apr i Roskilde

  Målgruppe Undervisere, skoleledere og bestyrelsesmedlemmer ved DOF medlemsskoler Mål og indhold Betyder det noget for dig i dit arbejde, hvordan din stemme lyder? Og er det vigtigt for dig, at din stemme kan trænge igennem, så du får formidlet dit budskab sikkert og tydeligt – uden efterfølgende at blive hæs eller træt i stemmen? ”Stærk, sikker og tydelig stemme” er et kursus for dig, der ønsker en stemme med styrke og klang, og en formidling der er tydelig og sikker, hvad end du bruger din stemme til tale eller sang. Kurset er bygget op omkring praktiske øvelser, blandet med nyttig viden og gode råd og guides, og helt konkret kommer vi til at arbejde med: -Tydelig og levende stemmeføring, så du i højere grad fastholder lytterens opmærksomhed, og får dit budskab ud. -Kobling af stemme og åndedræt, så du får større gennemslagskraft i stemmen og får mere kontrol over den - også i pressede situationer. -Sikkert kropssprog, der understøtter dine ord, hvad end du taler eller synger. -Redskaber og guides til hvordan du undgår hæshed og træthed i stemmen. Kurset er både for dig, der kun bruger din talestemme i dit job, og for dig der også bruger dig selv som sanger. I forhold til workshoppen på DOF Kursusdage 2017 på Brandbjerg Højskole, vil der være både repetition og nyt.   Du får et stemmetræningsprogram med hjem fra kurset Instruktør Jette Dahl Jette Dahl er selvstændig stemmetræner og kropsterapeut med klinik i Århus. Hun er uddannet Bachelor of Arts fra AU, Cand. Musicae fra DJM, videreuddannet i Rehabilitering af stemmen hos Anne Rosing Instituttet, samt uddannet kropsterapeut hos Totum – Skolen for Kropsterapi. Bag sig har hun mere end 10 års erfaring som sangunderviser og korleder - og underviste på DOF Kursusdage i 2017. Se mere på www.stemmeklar.dk Tid Lørdag den 7. april 2018, kl. 10-14.30 Sted DOF Ny Østergade 7, 1.sal 4000 Roskilde Pris 260 kr. for deltagere tilknyttet DOF medlemsskoler - inkl. forplejning 1040 kr. for andre - inkl. forplejning Tilmeldingsfrist Fredag den 16. marts 2018 Tilmelding og betaling Benyt www.danskoplysning.dk eller ring på tlf. 70 20 60 20. Der udsendes girokort efter tilmelding. Derudover kan der betales direkte på DOF’s konto: regnr.: 3574 kontonr.: 0004267842 Kursusgebyret kan kun refunderes senest 14 dage før kursets start. Ved framelding herefter uden gyldig grund opkræves et gebyr på 100 kr. Ved udeblivelse på selve kursusdagen uden forudgående besked opkræves et no show fee på 400kr. Ved gyldig grund forstås pludselig opstået sygdom eller anden form for force majeure.   

Se alle kurser

Nyeste jobs

 • Italiensk madlavning

  Roskilde Aftenskole i Region Sjælland

  To hold med italiens madlavning. Torsdage fra 17:30 til 21:10 (et hold i lige uger og et hold i ulige.) I første omgang fra september til Jul - og en planlagt fortsættelse efter nytår.

 • Varmtvandstræning

  Aftenskolen Magnum Opus i Region Syd

  Vi søger en underviser til 2 hold Varmtvandstræning onsdag aften kl. 19.00-19.45 og 19.45-20.30 i terapibassinet i Fredericia badeland (35 g. varmt). Se evt. beskrivelse af holdene på hjemmesiden, hold 152-35 og 152-36; http://magnumopus.dk/tilmelding.aspx?categoryId=bf34a099-e57d-4781-b046-a483010ea51f Løn efter bekendtgørelse nr. 353, Undervisningsministeriet og LBK.

 • underviser i keramik/glas

  Oplev Frederiksberg i Region Hovedstad

  Undervisning i keramik og glas på et værksted på en institution i Frederiksberg Kommune. Der er tale om et nyt værksted. Løn i.h.t. folkeoplysningsloven. Ring gerne for en snak, hvis du har kvalifikationerne.

Se alle jobs